Ingredienser

400 g Mutti Polpa krossade tomater
2 msk socker
1 tsk salt
1 msk äppelcidervinäger
1 msk paprikapulver
1 msk HP-sås
1 msk dijonsenap

 

Hemmagjord tomatketchup

Att göra sin egen tomatketchup kan vara spännande. Man gör det naturligtvis inte för att spara pengar, utan för att det är så roligt att kunna blanda till sin egen variant med sin alldeles egen smak.

Kanske lite mindre socker. Kanske mer hetta. Burkarna med krossade tomater är billiga, så det kostar inte så mycket att misslyckas. Smaka av och tänk efter vad du vill ändra på, för att få din egen favorit-ketchup. Snart har du en ketchup som du tycker bättre om, än någon av dina gamla favoriter. Ditt alldeles eget märke...

Efter en idé från Fogtdals Matlexikon.

Tillredning

  1. Blanda alla ingredienserna i en skål.
  2. Mixa (jag föredrar min stavmixer) till en slät sås.
  3. Häll upp på tom ketchupflaska. Klart!

 


Sidan uppdaterad 2021-10-21