Ingredienser

35 g bruna senapsfrön
35 g gula senapsfrön
2 dl vatten
1,5 msk vitvinsvinäger
3 msk socker eller honung
1 tsk salt
3 msk rapsolja
2 tsk torkad dragon

 

Hemmagjord senap

Att göra sin egen senap är lika enkelt som spännande. Man gör det naturligtvis inte för att spara pengar, utan för att det är så roligt att kunna blanda till sin egen variant med sin alldeles egen smak.

Kanske lite mindre sötma. Kanske mer hetta. Påsarna med senapsfrön är små och billiga, så det kostar inte så mycket att misslyckas.

Efter en idé från Göteborgs-Posten.

Tillredning

  1. Lägg senapsfröna i blöt i vattnet, som gärna får vara varmt från början, över natten, men gärna längre.
  2. Mixa de blötlagda fröna och vattnet noggrant. Helst skall även de bruna fröna sönderdelas, men det är näst intill omöjligt, så du får nöja dig med att de gula fröna blivit till mos, ifall du inte vill elda upp din mixer.
  3. Mixa ner resten av ingredienserna.
  4. Häll upp på ren glasburk och låt vila i minst en vecka.

 


Sidan uppdaterad 2006-11-12