Ingredienser

8 bittermandel
1 dl sötmandel
4 ägg
4 msk socker
1 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
2 dl grädde
1/2 dl vetemjöl
500 g keso

 

Zandras ostkaka

Ostkaka är lite grand som köttbullar -- det finns lika många recept på det som det finns kockar. Gemensamt för alla är ägg, ostmassa och mandel, men sedan går det att variera receptet nästan i det oändliga.

Det här är ett recept som min älskade dotter har experimenterat fram (bara för att visa att äpplet sällan faller långt från trädet).



Tillredning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv bittermandlarna, skålla och hacka sötmandlarna.
  3. Vispa ägg och socker till ett fast skum. Blanda i resten av ingredienserna.
  4. Häll smeten i en smörad och bröad sockerkaksform eller liknande.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter.
  6. Servera ostkakan ljummen med sylt/bär och ev. vispad grädde.

 


Sidan uppdaterad 2007-10-01