Ingredienser

5 dl filmjölk
1 dl gräddfil
0.5 dl majonnäs
1 gul lök
2 msk italiensk salladskrydda
2 msk tomatpuré

 

Hemmagjord kebabsås

Jag läste en gång om någons vedermödor när det gäller kebabsås, och en förmodan att det skulle finnas lika många varianter av denna, som det finns kebabställen.

Men faktum är, att de flesta dito förefaller att få sin sås ifrån samma leverantör. Hos denne är naturligtvis receptet en väl förborgad hemlighet (sök på internet så finner du inget, som liknar den sås man får på de olika kebabställena).

Lyckligtvis för oss matglada, så finns det alltid vissa läckor när det gäller en så stor business, som det här är fråga om, och jag har haft turen att få receptet från en person, som PRAO:at hos denna leverantör.

Dessvärre tror jag att min mullvad inte riktigt mindes de exakta proportionerna, så visst experimenterande därvidlag kan vara på sin plats, men de olika ingredienserna skall vara korrekta i alla fall. Såhär skall det rätta receptet se ut enligt mitt förmenande, nedskalat till normalhushållets förhållande.


Tillredning

  1. Löken grovhackas och blandas med de övriga ingredienserna i en mixer.
  2. Kör till en slät sås. Om såsen förefaller för tjock spädes med mera filmjölk.

 


Sidan uppdaterad 2005-10-23